Wie zijn wij?

• Veiligheid
  • Bekwaamheid
  • Communicatie

Dit laten we oa. zien door duidelijke afspraken te maken zodat iedereen weet waar we voor staan. Kinderen mogen meedenken en hun stem laten horen in het greenteam en de kinderraad. We communiceren met respect naar elkaar en verleggen samen onze grenzen.

Kanjertraining                                   300 300 3 22446 0 Nl Kanjer

De kernwaarde veiligheid vinden wij belangrijk Ons doel is dat alle ouders, kinderen en leerkrachten zich veilig voelen in een school. In een veilig leeromgeving ontwikkelen kinderen zich het best. Wij zijn een kanjerschool, dat betekent dat wij onze kinderen van groep 1 t/m groep 8 kanjertraining geven. In deze training leren ze oa:

• je vertelt wat je dwars zit
  • je mag elkaar wijzen op gemaakte afspraken
  • je kunt kritiek geven  maar je kunt ook tegen kritiek ontvangen
  • je praat vanuit de ik-persoon.

Engelse Vlag    Engels

In het dagelijks leven komen kinderen steeds meer in aanraking met Engels bijv. via televisie en internet. Dus vinden wij het heel goed om daar op in te spelen. Engels op jonge leeftijd leidt tot een betere uitspraak en zij hebben er in hun latere leven plezier van.

Greenteam.

Het Greenteam is een groep kinderen die betrokken is bij het ‘gezonder’ maken van de school onder leiding van een leerkracht en tuinmoeder Carinne. Samen maken ze een plan van ongeveer 6 actiepunten per periode. Een periode loopt van vakantie tot vakantie. De Greenteamleden voeren deze actiepunten samen met de klas uit. Mogelijke actiepunten:

• Energieverbruik verminderen                          Naamloos
  • Tuinonderhoud en groene omgeving
  • Meer beweging
  • Gezond klimaat in de school
  • Recycling van plastic / papier / chemisch afval
  • Papierverbruik verminderen

Kinderraad.

JongLeren heeft een eigen kinderraad. Wij vinden de mening van onze kinderen erg belangrijk. Wij geven ze graag de gelegenheid om mee te denken over alles waar de school zich mee bezighoudt. De kinderraad bestaat uit 2 leerlingen van iedere groep uit 6, 7 en 8. Zij zijn feitelijk de stem van de hele groep. Een aantal keer per jaar gaan deze leerlingen om de tafel zitten met meneer Kees Willemse. De onderwerpen die ter sprake komen worden aangedragen door de kinderen zelf. Actiepunten worden teruggekoppeld naar het team.

Theater.

Ieder schooljaar zal de klas van uw kind op het podium van onze school schitteren, in een echte theatervoorstelling. Deze voorstelling is een afsluiting van het thema waar de groep de afgelopen periode aan gewerkt heeft.