10 jarig jubileum

Gedurende het schooljaar vinden er verschillende activiteiten plaats vanwege ons 10 jarig jubileum!                       Vlag           

Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van alle activiteiten.       Mr Bean

Engelse dag! 

Op woensdag 16 september starten we met onze eerste feestelijke activiteit vanwege ons 10 jarig bestaan. Deze woensdag staat in het teken van Engeland , de knipoog naar ons Engelse onderwijs.

We verwachten alle kinderen voor half 9 op het grote plein, waar door meneer Kees en de wethouder de dag geopend gaat worden. Om half 1 zijn de kinderen weer uit. We vragen aan iedereen (kinderen van gr 2 t/m 8) om die dag verkleed naar school te komen. MAAR let op!!!! We verkleden ons op zijn Engels. Denk aan de kleuren blauw, wit en rood, typetjes, bolhoed, etc… Leef je uit, maak er een mooie creatie van..

Deze ochtend: gaan de kinderen in groepjes door de wijk een Engelse speurtocht lopen, waarbij ze opdrachten moeten vervullen en letters gaan verzamelen. Ook op school worden er spelletjes gedaan, Engels gesproken en is er tijd voor ontspanning. De ochtend wordt afgesloten met een kleine high tea in de eigen klas. (Heeft uw kind een allergie, dan graag een eigen trommeltje meegeven met een paar lekkernijen. Eventueel kunt u bij de leerkracht navragen wat er gegeten gaat worden.) Er wordt zeker ook gedacht aan gezonde snacks tijdens de high tea.. PSSSSST….De kinderen hoeven deze dag geen fruit of water mee te nemen.                                                                        

Laatste mededeling schoolreisje

Engelse Bus

Beste ouders,

Nog even een laatste bericht met een samenvatting van de belangrijkste zaken:

 • Alle kinderen moeten aanstaande maandag uiterlijk om 8 uur aanwezig zijn in de klas. Zij moeten helaas alleen naar binnen komen. Daar krijgen zijn hun t shirt aan.

 • Hoe vervelend het ook klinkt; U, als ouder zwaait dit jaar uw kind niet uit . De 1 ½ meter maatregel kunnen we niet waarborgen.

 • De kinderen mogen een rugzakje meenemen met daarin:
  + Een bidon/flesje met water, wat wij in het park kunnen bijvullen. + Een beetje snoep is oké. Maar geen grote hoeveelheden. Wij
  vinden het ook erg leuk als de kinderen een beetje delen. In de
  bus willen de kinderen niet laten snoepen.
  + Wat lekker fruit/groente in een bakje/zakje.
  + Keuze: extra desinfecterende gel/doekjes. Het park zegt ook
  voorzien te zijn over het park maar mogelijk kiest u ervoor om
  nog wat extra's mee te geven.

 • Zelf geld meenemen is niet toegestaan. De kinderen krijgen daar echt lekker te eten.

 • Mobiele telefoon meenemen voor leerlingen is niet toegestaan.

 • Ook kinderen met een gluten allergie kunnen lekker eten. Voor hen is friet en snack die aangepast is op hun allergie.

 • Alle snacks zijn halal. Bij twijfel vanuit uw kant. Check de site; daar melden ze het expliciet.

 • De groepen ½ rijden om 15.00 uur terug naar school. Afhankelijk van het verkeer hopen zij om 16.00/16.15 weer terug te zijn. Ook hier dezelfde regel, u staat NIET op te wachten bij de bus, maar waar u altijd uw kind ophaalt. Het klinkt wederom weer heel ongezellig. Maar alleen zo kunnen wij de afstand waarborgen.

 • De andere groepen rijden om 16.00 uur terug naar school. Afhankelijk van het verkeer hopen zij om 17.00 /17.15 weer terug te zijn. Ook hier dezelfde regel, u staat NIET op te wachten bij de bus, maar waar u altijd uw kind ophaalt. Het klinkt wederom weer heel ongezellig. Maar alleen zo kunnen wij de afstand waarborgen.

 • Wij gaan er van uit dat de kinderen van de groepen 6,7 en 8 zoveel mogelijk zelfstandig naar school komen/en naar huis gaan. Wel willen wij graag weten als dit onmogelijk blijkt. Geef dat dan door aan de betreffende leerkracht. Dan gaan er geen kinderen zomaar alleen naar huis terwijl dit niet mag.

 • Geeft u zelf de tijden door indien uw kind gebruikt maakt van de BSO? Dank alvast.

Wij gaan er een geweldige dag van maken... al zal alles wel een beetje anders zijn.

Speciaal voor de begeleidende ouders:

Helaas mogen jullie nog steeds niet met z’n allen naar binnen komen. Wij willen jullie vragen om buiten te wachten.

Bij Toverland: Als we aankomen op het park willen wij u vragen zich bij de groepen te voegen voordat we naar binnen gaan, maar wel op afstand van elkaar. Van de leerkracht krijgt u een overzicht met de (Corona) regelementen van het park, een plattegrond en een pakketje met een tussendoortje.

Denk aan het mondkapje indien je samen reist.

Parkeren dient u zelf te betalen; later kan verzoek tot vergoeding ingediend worden bij juf Anneke of juf Sylvia.

U kunt, indien gewenst, voor uzelf desinfecterende gel meenemen, (het park geeft aan ook te voorzien).

In het park is het gewenst om met de eigen groep door het park te gaan. Dus in de eigen bubbel van het groepje blijven.

Eten zal met een grotere groep zijn maar ook dan willen wij u erop attenderen om afstand van elkaar als begeleiding te houden.

Denk aan de richtlijnen van het park.

Daar ontvangt u het pakketje voor de groep die u begeleidt.

Binnen het park gaat u met uw groep een mega gezellige dag beleven. Maar wel in de bubbel van uw eigen groepje.

Bij problemen vindt u 2 noodnummers op de plattegrond. Schroom niet om te bellen.

We gaan er een mooie dag van maken. Dank alvast voor uw inzet!

Schoolreis 21 september                                      Beste ouders,

Maandag 21 september staat ons schoolreisje gepland. Vanwege het 10-jarig bestaan van onze school pakken we goed uit en gaan we met heel de school naar Toverland!!!

Ik kan me voorstellen dat het wellicht best wel spannend is om nu op schoolreis te gaan. We hebben het hier met ons team ook over gehad.
Toch denk ik het risico dat we lopen met een schoolreis minimaal is en dat het vooral een kwestie is van spanning om deze stap weer te zetten.

Vanuit de regering is door het OMT een streng protocol opgesteld waar Nederland zich aan heeft te houden. Scala heeft dit protocol aangescherpt (zeker niet afgezwakt) met een eigen protocol. Doel van deze protocollen is kans om besmetting te minimaliseren.

In het protocol van het OMT is ook opgenomen wat te doen met pretparken, busreizen (groepsvervoer) en onderwijs.
In het protocol van Scala is gekeken welke concrete afspraken we daar zelf nog aan toevoegen.

Beide protocollen staan een schoolreis toe.
Dat is niet zomaar, daar is goed over nagedacht.

Enkele feiten:
Sinds het opengaan van de scholen in Nederland op 1 juni heeft slechts 1 leerling Covid opgelopen. Deze leerling had al diverse aandoeningen en verminderde weerstand
Op dit moment heeft geen enkele Scala leerkracht Corona.
Toverland heeft zelf een streng protocol en het is voor hen ook belangrijk dat dit wordt nageleefd, want het is voor hun van levensbelang dat ze open kunnen blijven.
Datzelfde geldt voor de busmaatschappijen.
Wij zouden sowieso alleen met de kinderen en leerkrachten in de bus gaan zitten, wat op zich niet wezenlijk anders is als met onze kinderen in de klas.
In Toverland zelf zullen hoofdzakelijk kinderen zijn (wellicht andere schoolreizen), maar het zal heel rustig zijn, het loopt gewoon niet storm.

Natuurlijk gaan er ouders als begeleiders mee, maar we vragen hen om te carpoolen met elkaar (met mondkapje) en zij moeten zich ook aan de rivm regels houden en worden ook goed geïnstrueerd.
In mijn beleving hoeft het ook niet moeilijk te zijn om 1,5 meter afstand te houden tot andere volwassenen.

Kortom we hebben er goed over nagedacht en hebben er dan ook alle vertrouwen in. Naast het in acht nemen van alle regeles gebruiken we ook ons volle verstand.
De ervaringen van mensen die Toverland onlangs nog bebben bezocht onderschrijven mijjn verhaal hoe serieus Toverland het neemt.

In de bijlage wat meer info over het schoolreisje en de hulpouders!

We gaan er met elkaar een topdag van maken!!

Bijlage pretparken

met vriendelijke groeten,

Kees Willemse
directeur


Copyright > Openbare basisschool JongLeren 2020